Wie wil het nou niet? Een superstrak lichaam om jezelf helemaal in te showen. Zowel voor in de zomer, wanneer je in je bikini aan het zwembad ligt, als in de winter wanneer je tijdens de kerst er goed uit wilt zien. Hoewel het voor veel mensen een grote bezigheid is om af te vallen, is het voor sommige maar steeds een gedachte die in het hoofd blijft rondspoken. Want is afvallen wel zo goed? 

Voordelen van afvallen

Afvallen is goed voor zowel geest als lichaam. Wil je weten waarom?

Wanneer jij heel onzeker over je lichaam bent, omdat je jezelf te dik vindt, kan het goed zijn voor je zelfvertrouwen om af te vallen. Dit komt omdat je dan lekkerder in je vel gaat zitten. Hierdoor straal je dat ook uit.

Wanneer je afvalt, wordt je lichaam er ook gezonder van. Hierdoor krijg je namelijk minder kans op verschillende lichamelijke ziektes als diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Bovendien is afvallen gezond omdat je heel erg op je voeding let. Hierdoor zal er minder ongezonde vettig voedsel in je lichaam komen en zal je later wanneer je stopt veel gezonder leven. Hierdoor wordt het afvallen niet alleen een moet, maar ook een leerzaam proces. Hierna zal je veel sneller een salade eten dan een hamburger van de Mc Donalds. 

Middelen om te meten en wegen

Natuurlijk wanneer je afvalt is het ook fijn om het resultaat te kunnen zien. Dit kan door middel van een weegschaal. Maar wanneer je aan het afvallen bent, train je tegelijkertijd je spieren. Waardoor je lichaam zwaarder wordt. Dit komt omdat spierweefsel zwaarder weegt dan vetweefsel. Hierdoor is het belangrijk om naast je gewicht ook je lichaam op te meten. Dit kun je simpel en gemakkelijk doen met witte schoenveters. Met witte schoenveters kun je je buik, benen en heupen opmeten. Dat doe je door de witte schoenveters om je lichaam heen te wikkelen en een streep te zetten op de plek waar de witte schoenveters weer tot elkaar komen. Door de witte schoenveters kun je de streep het beste zien zitten. Wanneer je dit maandelijks doet zal je uiteindelijk zien dat je meer centimeters dan gewicht verliest.