Een vloer in een hotel dient aan allerlei eisen en verwachtingen te voldoen. Bij binnenkomst bepaalt de vloer al voor een groot deel de indruk die gasten krijgen. De entree, gangen en kamers, maar ook een ontbijtzaal of restaurant dienen van een praktische en mooie vloer voorzien te worden. De vraag is dan wat de beste hotelvloeren zijn, zoals gietvloer beton of een ander type naadloze vloer. Hier zijn een aantal van de beste hotelvloeren op een rij gezet die aan vele eisen voldoen en in elk geval naadloos zijn uit te voeren.

Epoxyvloeren voor loopzones

Er zijn in hotels allerlei verschillende zones te onderscheiden en voor elke zone is het aan te raden om de beste hotelvloer te kiezen. Een epoxyvloer is bijvoorbeeld een van de beste hotelvloeren om aan te brengen in loopzones. Hotelgasten lopen in en uit en dragen of rollen koffers met zich mee. De loopzones krijgen wat dat betreft veel te verduren en een epoxyvloer is slijtvast, duurzaam en bovendien uit te voeren in elke gewenste kleur. Bovendien zijn er technische kenmerken aan toe te voegen, zoals antislip om de veiligheid in het hotel te vergroten.

Troffelvloer in hotelkeuken

De hotelkeuken kent voor wat betreft de uitvoering van een vloer weer andere eisen dan een vloer in een loopzone. In de hotelkeuken is een troffelvloer bijvoorbeeld een uitstekende keuze en niet alleen omdat daarmee tegemoet te komen is aan de HACCP normen. Het is namelijk een vloeistofdichte en veilige vloer die ook nog eens hygiënisch en simpel te reinigen is.

Gietvloer beton als luxe basis in hotelkamers

Er zijn verschillende uitstekende vloeren die als basis dienen voor hotelkamers. Een voorbeeld van een luxe basis in hotelkamers betreft een gietvloer op beton aanbrengen. Om in extra comfort te voorzien, is het aan te bevelen om voor een naadloze  PU gietvloer op beton te kiezen. Dit is een vloertype dat in optimale elasticiteit voorziet om comfort te ervaren.