Beauty Salon Gouda

Wat is een make-over voor je mond?

Geplaatst op

Van een eenvoudige reiniging tot het bleken van de tanden tot “glimlach ontwerp”, een bezoek aan de tandarts kan tegenwoordig een cosmetische ervaring zijn. Als je in de markt bent voor een make-over, zijn er veel schoonheidsspecialisten die je kunnen helpen. Je kunt je wenden tot een haarstylist, cosmetisch chirurg of dermatoloog. Je denkt er waarschijnlijk niet aan om naar de tandarts te gaan, maar toch kunnen tandartsen dingen doen voor je uiterlijk die niemand anders kan. In deze blog nemen we een aantal voorbeelden met je door.

Schoonmaken

Het gaat veel verder dan het afschrapen van de plaque van je tanden tijdens een tweejaarlijkse controle. “We hebben procedures waarbij we de vorm, grootte en kleur van de tanden kunnen veranderen,” zegt een cosmetische tandarts. Cosmetische tandheelkunde is niet bepaald een tandheelkundige specialiteit. Zij die zich cosmetische tandartsen noemen, doen ook aan schoonmaken en het boren van gaatjes. Ze zijn gewoon bijzonder geïnteresseerd in esthetiek, en ze hebben extra training om cosmetische ingrepen te doen.

Tanden bleken

Het eenvoudigste en meest voorkomende wat ze doen, vergelijkbaar met het laten injecteren van Botox, is het bleken van de tanden. Dit is niets nieuws, maar het is vandaag de dag goedkoper en gemakkelijker dan vroeger. In dit soort tanden bleken behandeling, genaamd “power bleaching”, zijn de tanden geïsoleerd met rubberen tanddammen, en de peroxide oplossing op de tanden wordt opgewarmd met lampen.

Power bleaching is nog steeds beschikbaar, maar er is een goedkoper alternatief. Een nieuwe tandbleektechniek maakt gebruik van minder sterke peroxiden die langer op de tanden blijven zitten. Op deze manier betaal je niet zo heel veel voor de tijd die de tandarts aan de behandeling besteedt.

Nadat de tandarts ervoor heeft gezorgd dat je tanden gezond genoeg zijn voor de behandeling – vullingen, bruggen, gaatjes of een tandvleesinfectie kunnen het uitsluiten – heb je een afdruk van je tanden gemaakt en deze afdruk wordt gebruikt om een bakje te maken dat een peroxidegel op de tanden houdt. Je draagt dit thuis een paar uur per dag, gedurende één tot vijf weken.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van beauty. Hou onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ beauty-salon-gouda.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden