Beauty Salon Gouda

Wie betaalt de schade als de kapper verf op je morst?

Geplaatst op

Sommige beautysalons hebben ook een kapper waar je terecht kunt, een combinatie van verschillende vakken is in deze tijd helemaal geen slecht idee. Maar hoe zit het precies met  het afwikkelen van de schade. In deze blog willen we een beetje bijpraten. Wil je meer weten over een aansprakelijkheidsverzekering ga dan naar verzekering.nl.

Je haar kleuren bij de kapper 

Veel mensen laten hun haren kleuren bij de kapper, dit kan zijn omdat het wat grijs begint te worden of omdat ze gewoon om de zoveel tijd graag een spannende kleur in hun pittige kapsel willen. Wanneer het gebeurt dat de kapper bijvoorbeeld verf op de kleding van een klant morst, dan kan dit aardig in de papieren lopen, zeker wanneer het een duur setje kleren is. Wie betaalt dan de kosten voor deze schade? In principe is het zo dat een kapper een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft, een beetje te vergelijken met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Een verschil tussen beide verzekeringen is bijvoorbeeld dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook de schade van medewerkers van de baas van een salon dekt. Dat is dus je antwoord. De eigenaar staat garant met zijn verzekering voor de afwikkeling van de schade.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht? 

In principe is de aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, maar wij raden het jou zeker aan. Dit omdat als je schade hebt gemaakt aan eigendommen van anderen, je dit niet altijd uit eigen zak kunt of wilt betalen. Bij hele kleine schadebedragen raden we je aan om deze wel zelf te betalen, omdat je premie anders hoger wordt. Voor de grotere bedragen kun je je wel verhouden tot de aansprakelijkheidsverzekering die je hebt afgesloten. Deze is dus niet verplicht, in tegenstelling tot een WA-verzekering die wel verplicht is, als je een motorvoertuig bestuurt. De twee verzekeringen worden nog wel eens door elkaar gehaald, vandaar dit voorbeeld. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je graag op de hoogte van de laatste trends op het gebied van beauty. Hou onze site in de gaten.

Contactgegevens

Via info @ beauty-salon-gouda.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden